Opis pasmine zwergpinscher: fotografije, karakteristike i recenzije

Njemački glatki kaputić donio je dvije vrlo popularne europske pasmine pasa. Jedan od njih je Doberman, koji ne samo da voli aristokracije, već i ljubitelje borbenih pasa. Drugi je, naprotiv, mali primjerak potonjeg, koji je po svom minijaturnom izgledu zvao zwergpinscher ("zwerg" u njemačkom prijevodu - "patuljasti"). Ako niste uznemireni na stvaranje novog prijatelja, tada će opis pasmine zwergpinscher biti vrlo koristan.

Povijest podrijetla

Opis pasmine zwergpinscher: fotografije, karakteristike i recenzijePrvo spominjanje pasmine nalazi se u XV stoljeću. Prema cinologima, njezina domovina je grad Württemberga. Ovo mjesto bilo je poznato po svom ogromnom broju konja, gdje su uzgojeni konji visoke klase. Među vlasnicima pasmina pasa pasa, zwergpinscher je bio osobito popularan. Zahvaljujući svojim vještinama kao lovca, dobila je nadimak "Oluja oluja". Izvanredna snaga, agilnost, izdržljivost i brzina reakcije pomogli su predstavnicima ove pasmine da se lakše bave stotinama štakora koji su se jednostavno naletjeli na staje i staje. Međutim, kineolog se ozbiljno angažirao u ovom predstavniku pasa tek u drugoj polovici XIX stoljeća, a tek 1878. na izložbi u Hanoveru svijet je predstavljen nevjerojatnom pasminom pasa - zwergpinscherom.

Opis pasmine zwergpinscher uvijek počinje sa svojom veličinom. Težina životinje varira od 4 do 6 kg, a visina je oko 25-30 cm, ali neki predstavnici dosežu 40-45 cm u grebenu, ali su već zvane prosjeci. Ljudi imaju pogrešno mišljenje da su svi mali psi smatrani patuljastim štipaljkama. Međutim, to nije tako, u stvari, samo nekoliko predstavnika može se pripisati ovoj pasmini. Pas zwergpinscher izgleda prilično mišićav i istodobno graciozan. Zapravo, ovo je mali primjerak njegovog njemačkog pretka s dobermanskim značajkama.

Struktura tijela

Prema međunarodnoj klasifikaciji, ovi psi smatraju se pas-poput, grupa schnauzers i pinschers. Poznati su po vrlo proporcionalnom tijelu. Opis vrste zwergpinscher:

  • Glava je lagano izdužena. Kljun u potpunosti proporcionalan lubanji.
  • Oči imaju redovite ovalne oblike, obično crne ili tamno-smeđe boje.
  • Nos nosa gotovo je uvijek crn.
  • Uši su visoke.
  • Jednako dobro razvijene kao i gornja i donja čeljust, s obzirom na ovu značajku, žvačni mišići su snažno vidljivi, ugriza je "škare".
  • Vrata su duga, tanka i elegantna.
  • Tijelo je izduženo i vrlo usko, snažno izraženo mišićno olakšanje.
  • Pasov kaput trebao bi biti kratak i sjajan, vrlo blizu tijela.
  • Udovi su tanki, ali vrlo jaki. Stražnje noge su malo kraće od prednjih nogu.
  • Rep je prilično visok, bez pauze. Ima oblik polumjeseca ili sablja.

Proces puštanja krvi

Često izložbeni psi prolaze neugodni kirurški zahvati za ispravljanje izgleda. Cupping ušima zwergpinscher je postupak koji se obavlja u štenci, ali poželjno do 3-4 mjeseca, dok se zubi nisu promijenili. Često im se daje oblik stajaćih svijeća. Ali ako vlasnik želi napustiti uši, njihovi zaobljeni rubovi odsječeni su na sličnost s slovom "V". Uz rep također vrijedi učiniti, međutim, cupping se izvodi u prvom tjednu života, ostavljajući 2 ili 3 kralješka. Budući da to nije borbeni pas, nije moguće odrezati uši ili ne - osobni izbor vlasnika. Za izložbu je prikladno kao usidren i konvencionalan zwergpinscher. Odgovori vlasnika pasmine pokazuju da pas lako može podnijeti rad, glavna stvar je ne zaboraviti obaviti masažu i obrađivati ​​rane na vrijeme.

Tradicionalna boja zwergpinschera je smeđa, koja varira ovisno o zasićenju i mješavini nijansi (obično, od crvene opeke do senfa žute). Ova boja je prihvatljiva za izložbe pasa. Međutim, često je pijesak, pa čak i crni i tan zwergpinscher. Vlasničke povratne informacije pokazuju da tamnija boja kaputa daje psu hrabar i agresivan izgled.

Sadržaj u apartmanu

Mnogi ljubitelji kućnih ljubimaca često sumnjaju da li je moguće držati takav pas kod kuće kao zwergpinscher. Povratne informacije od sretnih vlasnika važan je čimbenik u rješavanju ovog problema. Kratka kosa psa ne zahtijeva složenu skrb, a proces muliranja gotovo je nevidljiv. Ako trebate psa, koji će za aktivnost imati dovoljno prostora u malom stanu, onda je idealna opcija - zwergpinscher. Mnogo je glasina o pasmini u vezi s izloženosti prehladama i drugim bolestima. Sve zato što bi budući vlasnici trebali uzeti u obzir: ovaj pas ne tolerira jaku hladnoću, stoga ga držite na ulici u ograđenom ili štandu neprihvatljivo.

Unatoč činjenici da je ovaj pas rođen lovac, ona je vrlo prijateljska i posvećena osobi. Ako se odmah čvrsto i pouzdano odredite kao svog gospodara, onda će se pas poslušati neupitno. U svakom slučaju, s njom se ne možete opustiti, inače će sigurno uhvatiti vodstvo. Ovo je vrlo energična i aktivna pasmina. Vjeruje se da čak ima i smisao za humor, jer samo voli obmanuti i natjerati ljude da se smiju. Opis pasmine zvergpinscher uvijek počinje s činjenicom da je to izvrstan stražar. Ovaj se instinkt počinje pojavljivati ​​u dobi od 3-4 mjeseca. Čak i ako ste zbunjeni malom veličinom psa, budite sigurni: ona će poduzeti sve napore kako bi spriječila strance da uđu u kuću. Treba napomenuti da će od patuljastog pinsera dobiti odličan pratitelj i pratilac, budući da su igre na otvorenom jedna od njegovih najdražih aktivnosti. Vrlo je izdržljiv i sposoban je dugotrajni fizički napor. Pas će biti dobar partner ujutro ili čak biciklom. Djeca mogu uzeti psa s njima da se igraju u parku u kugli ili frisbeu, ili idu roller-klizanje. Glavna stvar je zapamtiti da podizanje pas ne zahtijeva samo čvrstu ruku, ali i iskrenu ljubaznost. Samo kombiniranjem ovih dvaju čimbenika, dobit ćete istinski posvećenog prijatelja koji će biti spreman pratiti svog učitelja čak i do kraja svijeta!

Tanka obuka

Vjeruje se da je zwergpinscher pravi pas koji voli slobode, ali obično se ne pojavljuju poteškoće s treninzima. Nepobitna vodstva mogu postati problem samo ako je vlasnik previše mekan ili nesposoban za jasno formuliranje njegovih zahtjeva. Bolje je započeti trening od ranog doba. Ako odmah pokažete psa koji je ovdje zadužen, nikada vam neće biti problema s neposlušnošću. Kapricioznost zwergpinschera često se izražava u neovlaštenim ili neopravdanim napadima na leđima, ali lagani porast glasa može vratiti na prethodno stanje. Općenito, iz ovog psa rijetko čujete bilo koji zvuk, ti ​​psi se koriste iscrpno, samo u ekstremnim slučajevima. Ova pasmina nije previše osjetljiva na bol i gotovo se ne dira. Ali bolje je da ne zlostavljate metodu bičeva u treningu.

Osnovna pravila skrbi

Zvergpinscher je idealan izbor za gradski apartman. Ova pasmina ne zahtijeva složenu stalnu njegu. Kosa je vrlo kratka i stoga ne treba dnevno češljanje. Oprati psa najmanje 4 puta godišnje. Vrlo čest kontakt s vodom i deterdžentima može dovesti do pilinga kože i gubitka kose. Dakle, čak i ako je vaš pas je prljav (što je iznimno rijetko, jer zwergpinscher ne podnosi prljavštinu), bolje ga je jednostavno obrišite lagano vlažnom krpom. Posebnu pažnju treba posvetiti ušima, moraju se redovito čistiti i pratiti kako ne bi imali suppuration ili upalne procese. Da uvijek stoje uspravno i ne padaju, nemojte zaboraviti redovitu masažu lobula. Također zapamtite da je pas vrlo osjetljiv na pad temperature, ne može se hodati mrazom i vlažnim vremenom. Za te slučajeve prodaje se posebna odjeća za zwergpinschers. Ako imate parket ili skupo podno grijanje, možete se obratiti veterinarki i ukrasti pseće nokte. U ovoj su pasmini vrlo oštri i oštri, ova kvaliteta koju je naslijedila od lovaca progenitorima. Posebnu pozornost treba posvetiti obroku zwergpinscher, budući da su ovi psi vrlo skloni pretilosti. Stoga nemojte preopteretiti vašeg kućnog ljubimca i paziti da prima dovoljan broj dnevnih vježbi, osobito zimi. Gotovo da nema ograničenja na hranu, ova pasmina, kao i mnogi drugi, ne može biti mnogo slatko, jer to dovodi do bolesti uha.

nedostaci

Ova pasmina je vrlo ljubomorna i prepredena, pa će se pas rijetko natjecati s drugim kućnim ljubimcima. Ali ako uspije uhvatiti vodstvo i koncentrirati se na glavni dio pozornosti vlasnika, neće biti nikakvih problema. S druge strane, ovi su psi skloni porodi stada, a ako iznenada održite nekoliko predstavnika ove pasmine, imat će vlastitu hijerarhiju i timski duh. Ako imate vlastitu parcelu ili vrt, budite spremni za činjenicu da se na vašim omiljenim krevetima mogu pojaviti nekoliko jazbina ili rupe. Neki zwergpinschiers još uvijek su vrlo očuvani instinkt lovaca, i oni stalno traže skloništa za miševe ili moles. Nemojte gledati na mali rast pasa, u kući se lako može skočiti na stol ili čak i prozorska prag. Stoga, u onim danima kada ste daleko od kuće, pokušajte ograničiti psa u posjetu kuhinji, gdje se može naškoditi samima ili oštetiti kućanske aparate i posuđe.

Kao i svaka pasmina, zwergpinscher voli gnječiti. Dakle, kako biste izbjegli sukobe s kućnim ljubimcem, odnesite cipele, vrijednosne papire i žice. Ali sve te poteškoće nisu ništa u usporedbi s optužbom za pozitivnu energiju koju će vam ovaj pas dati! Dobra briga, pravilna obuka, postupnost i ustrajnost pomoći će pretvoriti čak i najupornijeg huligana u psa vrijednog ponosnog naslova - zwergpinscher. Opis pasmine pomoći će odabiru dobrog štene, koji će u budućnosti postati član vaše obitelji. Ali kako bi se izbjegli problemi s pedigreom, bolje je kupiti psa u specijaliziranim vrtićima ili profesionalnim uzgajivačima.Related news

Opis pasmine zwergpinscher: fotografije, karakteristike i recenzije Opis pasmine zwergpinscher: fotografije, karakteristike i recenzije Opis pasmine zwergpinscher: fotografije, karakteristike i recenzije Opis pasmine zwergpinscher: fotografije, karakteristike i recenzije Opis pasmine zwergpinscher: fotografije, karakteristike i recenzije Opis pasmine zwergpinscher: fotografije, karakteristike i recenzije Opis pasmine zwergpinscher: fotografije, karakteristike i recenzije Opis pasmine zwergpinscher: fotografije, karakteristike i recenzije Opis pasmine zwergpinscher: fotografije, karakteristike i recenzije Opis pasmine zwergpinscher: fotografije, karakteristike i recenzije